Chlebová polévka se šlehačkou a pivem
Ingredience
Chléb konzumní |
450 g |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Chléb konzumní |
3 krajíc |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu.
- V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.