Chlebová polévka se šlehačkou a pivem

Ingredience


Chléb konzumní 450 g
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mléko polotučné 250 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 l
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Chléb konzumní 3 krajíc
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu.
  2. V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.