Gratinované šunkové rizoto

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Rýže loupaná 280 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 300 g
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
  3. Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.