Gratinované šunkové rizoto
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rýže loupaná |
280 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
300 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
- Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.