Pivní polévka s houbami

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Houby čerstvé 120 g
Kmín mletý 1 špetka
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 650 ml
Pórek 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 80 g
Vepřový bok uzený 220 g
Voda pitná 650 ml
Zelí hlávkové bílé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky, uzený bůček nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
  2. Na oleji osmažíme pokrájený bůček, přidáme zeleninu, houby a chvíli restujeme. Poté vše zalijeme pivem s vodou, ochutíme pepřem, kmínem, osolíme a vaříme doměkka.
  3. Servírujeme se strouhaným sýrem, který nasypeme do talířů.