Pivní polévka s houbami
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Houby čerstvé |
120 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
650 ml |
Pórek |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
80 g |
Vepřový bok uzený |
220 g |
Voda pitná |
650 ml |
Zelí hlávkové bílé |
120 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky, uzený bůček nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
- Na oleji osmažíme pokrájený bůček, přidáme zeleninu, houby a chvíli restujeme. Poté vše zalijeme pivem s vodou, ochutíme pepřem, kmínem, osolíme a vaříme doměkka.
- Servírujeme se strouhaným sýrem, který nasypeme do talířů.