Dušená skopová plec

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 40 g
Skopová plec 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.