Dušená skopová plec
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
40 g |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
- Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.