Bramborový guláš s pivem
Ingredience
Brambory |
1.2 kg |
Cibule |
2 ks |
Kmín mletý |
2 špetka |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 ml |
Špekáčky |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V kastrole na oleji zpěníme cibule, přidáme špekáčky a osmažíme. Přisypeme mouku, chvíli restujeme. Poté vsypeme papriku, sůl a zbylé koření, brambory, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.