Bramborový guláš s pivem

Bramborový guláš s pivem - obrázek

Ingredience


Brambory 1.2 kg
Cibule 2 ks
Kmín mletý 2 špetka
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 600 ml
Špekáčky 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V kastrole na oleji zpěníme cibule, přidáme špekáčky a osmažíme. Přisypeme mouku, chvíli restujeme. Poté vsypeme papriku, sůl a zbylé koření, brambory, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.