Pivní guláš z klobás
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása debrecínská |
400 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Pórek |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a pórek nakrájíme na plátky, klobásy na tenčí kolečka.
- Na oleji zpěníme cibuli s pórkem, přidáme klobásy a restujeme. Poté přisypeme koření, sůl, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.
- Nakonec vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve vodě a krátce povaříme.