Meduňková omáčka
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Lilek |
100 g |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Meduňka |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
350 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.
- Poté přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a zvolna asi 5minut provaříme. Přimícháme nasekanou meduňku a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčka je vhodná k masu, zejména ke kachně.