Koláč s rybízem
Ingredience
Cukr krupice |
10 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Rybíz červený |
100 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Mouku zpracujeme s 25 g másla na drobenku. Zapracujeme do ní 1 lžíci studené vody, až se směs spojí. Směs propracujeme, utvoříme z ní kouli, zabalíme ji do fólie a dáme ji na 30 minut do lednice chladit.
- V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rybíz, cukr a 1 lžíci vody. Přivedeme k varu a za stáleho míchání povaříme 2 minuty.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Těsto vyndáme z ledničky, rozválíme a dáme do formy, vyložené pečicím papírem.
- Vychladlý rybíz scedíme, poklademe na těsto a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut.