Koláč s rybízem

Ingredience


Cukr krupice 10 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Rybíz červený 100 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku zpracujeme s 25 g másla na drobenku. Zapracujeme do ní 1 lžíci studené vody, až se směs spojí. Směs propracujeme, utvoříme z ní kouli, zabalíme ji do fólie a dáme ji na 30 minut do lednice chladit.
  2. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rybíz, cukr a 1 lžíci vody. Přivedeme k varu a za stáleho míchání povaříme 2 minuty.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  4. Těsto vyndáme z ledničky, rozválíme a dáme do formy, vyložené pečicím papírem.
  5. Vychladlý rybíz scedíme, poklademe na těsto a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut.