Rybí pomazánka z Valašska

Ingredience


Filé rybí 500 g
Hellmann's Majonéza originál 2.5 polévková lžíce
Hrášek 2 polévková lžíce
Kapie 1 ks
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Okurky 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 0.5 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr smetanový tavený 45% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filé osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené filé necháme vychladnout, potom pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy.
  2. Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), pak je oloupeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou šalotku a sladkokyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovaný zelený hrášek a nakládanou sladkokyselou kapií scedíme a necháme odkapat. Kapií nakrájíme na proužky, které použijeme na ozdobení.
  3. Do mísy k rybímu filé přidáme majonézu Hellmans, tavený sýr, šalotku, okurky a vajíčka. Vše promícháme, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr s petrželkou a hrášek.
  4. Pomazánku zdobíme proužky kapie.