Rybí pomazánka z Valašska
Ingredience
Filé rybí |
500 g |
Hellmann's Majonéza originál |
2.5 polévková lžíce |
Hrášek |
2 polévková lžíce |
Kapie |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Okurky |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
0.5 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr smetanový tavený 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filé osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené filé necháme vychladnout, potom pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy.
- Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), pak je oloupeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou šalotku a sladkokyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovaný zelený hrášek a nakládanou sladkokyselou kapií scedíme a necháme odkapat. Kapií nakrájíme na proužky, které použijeme na ozdobení.
- Do mísy k rybímu filé přidáme majonézu Hellmans, tavený sýr, šalotku, okurky a vajíčka. Vše promícháme, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr s petrželkou a hrášek.
- Pomazánku zdobíme proužky kapie.