Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)
Ingredience
Cibule |
100 g |
Játra drůbeží |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Telecí brzlík |
1000 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.
- K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.
- Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
- Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.
- Ihned podáváme.