Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)

Ingredience


Cibule 100 g
Játra drůbeží 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Telecí brzlík 1000 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.
  3. K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.
  4. Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
  5. Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.
  6. Ihned podáváme.