Vepřové maso s čočkou
Ingredience
Bobkový list |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Čočka jedlá |
400 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej olivový |
40 ml |
Párky Frankfurtské |
4 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vepřová uzená plec |
1000 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 205 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme.
- Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut.