Vepřové maso s čočkou

Ingredience


Bobkový list 10 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Čočka jedlá 400 g
Mrkev kořen 250 g
Olej olivový 40 ml
Párky Frankfurtské 4 ks
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 15 g
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 10 g
Vepřová uzená plec 1000 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme.
  2. Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut.