Vepřové maso s mléčnou omáčkou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vepřová pečeně |
1500 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
- Maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté přisypeme cibuli a smažíme do zesklovatění.
- Pak vlijeme mléko a přiklopené vaříme 90 minut na mírném plameni bez podlévání.
- Uvařené maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem a servírujeme s plátky masa.