Zapékané brambory plněné hovězím masem

Ingredience


Brambory 4 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 3 špetka
Cibule 40 g
Fazole červené 100 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Pažitka 6 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rajčatová pasta 2 polévková lžíce
Skořice mletá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 240 ml
Zakysaná smetana 40 ml
Olej stolní 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou.
  2. Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  3. Pažitku nasekáme nadrobno.
  4. Fazole scedíme a dáme stranou.
  5. Brambory necháme péct v troubě 60 minut při 200 °C.
  6. Olej rozpálíme a přidáme cibuli a česnek, smažíme do zesklovatění. Poté přimícháme koření a rajčatovou pastu a necháme prohřát.
  7. Pak ve směsi obalíme plátky masa, přilijeme vodu, přidáme rajčata a vše přiklopené dusíme 90 minut.
  8. Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do omáčky, přisypeme slité fazole a povaříme 6 minut.
  9. Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.
  10. Servírujeme teplé.