Zapékané brambory plněné hovězím masem
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
3 špetka |
Cibule |
40 g |
Fazole červené |
100 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Pažitka |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rajčatová pasta |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
240 ml |
Zakysaná smetana |
40 ml |
Olej stolní |
40 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou.
- Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Pažitku nasekáme nadrobno.
- Fazole scedíme a dáme stranou.
- Brambory necháme péct v troubě 60 minut při 200 °C.
- Olej rozpálíme a přidáme cibuli a česnek, smažíme do zesklovatění. Poté přimícháme koření a rajčatovou pastu a necháme prohřát.
- Pak ve směsi obalíme plátky masa, přilijeme vodu, přidáme rajčata a vše přiklopené dusíme 90 minut.
- Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do omáčky, přisypeme slité fazole a povaříme 6 minut.
- Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.
- Servírujeme teplé.