Rotoli di patate
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
30 g |
Houby čerstvé |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
80 g |
Šalvěj čerstvá |
6 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
300 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.
- Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.
- Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.
- Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.
- Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.
- Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.
- Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.
- Závitky servírujeme přelité omáčkou.