Rotoli di patate

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 30 g
Houby čerstvé 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Ocet kvasný lihový 30 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 80 g
Šalvěj čerstvá 6 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 300 g
Sýr Parmezán 80 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.
  2. Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.
  3. Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.
  4. Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.
  5. Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.
  6. Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.
  7. Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.
  8. Závitky servírujeme přelité omáčkou.