Bábovka maková bez vážení
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
144 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Mák mletý |
1 šálek |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej stolní |
62.5 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce ušleháme do pěny a přilijeme mléko. Přidáme mák, cukr, olej, citronovou kůru a hrozinky. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem.
- Těstem naplníme vymaštěnou, hrubou moukou vysypanou formu.
- Pečeme zvolna 30-40 minut.