Zapékaná bramborová kaše
Ingredience
Brambory |
500 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mozzarella |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.
- Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.
- Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.
- Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.
- Pečeme při 180°C 15 minut.