Zapékaná bramborová kaše

Ingredience


Brambory 500 g
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 100 ml
Mozzarella 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 30 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.
  2. Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.
  3. Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.
  4. Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.
  5. Pečeme při 180°C 15 minut.