Havířská pivní pomazánka s tvarůžky
Ingredience
Feferony |
2 ks |
Kerblík |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Paprika mletá pálivá |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
130 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Olomoucké tvarůžky pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy a vyšleháme je do lehkého krému s měkkým tvarohem, máslem, pivem, solí a sladkou a pálivou paprikou.
- Omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky pokrájíme nadrobno.
- Oloupané šalotky nakrájíme na drobné kostičky.
- Omyté feferonky zbavíme semínek a drobně je posekáme.
- Kerblík s cibulí a feferonky zamícháme do vyšlehaného krému.
- Natřenou pomazánku posypeme pažitkou.