Havířská pivní pomazánka s tvarůžky

Ingredience


Feferony 2 ks
Kerblík 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Paprika mletá pálivá 2 špetka
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Šalotka 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tvaroh tučný 130 g
Tvarůžky olomoucké malé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olomoucké tvarůžky pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy a vyšleháme je do lehkého krému s měkkým tvarohem, máslem, pivem, solí a sladkou a pálivou paprikou.
  2. Omyjeme kerblík s pažitkou a bylinky pokrájíme nadrobno.
  3. Oloupané šalotky nakrájíme na drobné kostičky.
  4. Omyté feferonky zbavíme semínek a drobně je posekáme.
  5. Kerblík s cibulí a feferonky zamícháme do vyšlehaného krému.
  6. Natřenou pomazánku posypeme pažitkou.