Hovězí guláš s česnekem a pivem

Hovězí guláš s česnekem a pivem - obrázek

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Cibule 900 g
Hovězí kližka 1.2 kg
Olej rostlinný 100 ml
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 400 ml
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 300 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.
  3. Poté přisypeme sladkou i pálivou papriku, zbylou sůl, pepř, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme česnek a dovaříme.