Hovězí guláš s česnekem a pivem
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Cibule |
900 g |
Hovězí kližka |
1.2 kg |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 ml |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.
- Poté přisypeme sladkou i pálivou papriku, zbylou sůl, pepř, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme česnek a dovaříme.