Ostrý hovězí guláš s pivem

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 2 ks
Feferony 1 ks
Hovězí kližka 700 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 600 ml
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky, feferonku zbavíme semen a překrojíme.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.
  3. Poté přisypeme papriku a kmín, přidáme rajčatový protlak, promícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme.
  4. Když je maso téměř měkké, zahustíme ho strouhanými syrovými bramborami.
  5. Přidáme feferonku, přilijeme zbylé pivo a za občasného míchání dovaříme.