Ostrý hovězí guláš s pivem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Hovězí kližka |
700 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
600 ml |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky, feferonku zbavíme semen a překrojíme.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.
- Poté přisypeme papriku a kmín, přidáme rajčatový protlak, promícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme.
- Když je maso téměř měkké, zahustíme ho strouhanými syrovými bramborami.
- Přidáme feferonku, přilijeme zbylé pivo a za občasného míchání dovaříme.