Moravský guláš s pivem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 4 ks
Hovězí kližka 700 g
Klobása ostravská 2 ks
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 400 ml
Rajčata 1 ks
Sádlo vepřové škvařené 3 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme.
  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme.
  3. Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme.
  4. V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme.