Moravský guláš s pivem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Hovězí kližka |
700 g |
Klobása ostravská |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 ml |
Rajčata |
1 ks |
Sádlo vepřové škvařené |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme.
- Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme.
- Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme.
- V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme.