Vepřový guláš na pivu
Ingredience
Chléb konzumní |
3 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
700 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme na kostičky, tvrdý chleba nastrouháme, maso nakrájíme na kostky.
- Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a orestujeme.
- Přidáme sůl, kmín, pepř, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
- Když je maso poloměkké, poklici sundáme a vydusíme šťávu.
- Poté vmícháme nastrouhaný chleba, vmícháme pivo a dovaříme.