Vepřový guláš na pivu

Ingredience


Chléb konzumní 3 krajíc
Cibule 2 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 700 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, tvrdý chleba nastrouháme, maso nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a orestujeme.
  3. Přidáme sůl, kmín, pepř, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
  4. Když je maso poloměkké, poklici sundáme a vydusíme šťávu.
  5. Poté vmícháme nastrouhaný chleba, vmícháme pivo a dovaříme.