Segedínský guláš na pivu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
1.2 kg |
Zakysaná smetana |
250 g |
Zelí kysané |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, zelí slijeme a překrájíme (nálev odložíme).
- Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a sůl a orestujeme. Poté vmícháme papriku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až je maso poloměkké. Přidáme zelí a dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme nálev ze zelí a dobře vmícháme smetanu a necháme prohřát.