Segedínský guláš na pivu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Sádlo vepřové škvařené 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 1.2 kg
Zakysaná smetana 250 g
Zelí kysané 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, zelí slijeme a překrájíme (nálev odložíme).
  2. Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a sůl a orestujeme. Poté vmícháme papriku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až je maso poloměkké. Přidáme zelí a dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme nálev ze zelí a dobře vmícháme smetanu a necháme prohřát.