Brambory s bylinkovým krémem
Ingredience
Brambory rané |
1000 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut pod pokličkou.
- V kastrůlku zvolna rozehřejeme smetanu s máslem. Vmícháme omyté, nasekané bylinky a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
- Brambory odstavíme z plotny, scedíme a necháme chvíli stát. Podáváme s bylinkovým krémem.