Brambory s bylinkovým krémem

Ingredience


Brambory rané 1000 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut pod pokličkou.
  2. V kastrůlku zvolna rozehřejeme smetanu s máslem. Vmícháme omyté, nasekané bylinky a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
  3. Brambory odstavíme z plotny, scedíme a necháme chvíli stát. Podáváme s bylinkovým krémem.