Guláš z bažanta na pivě
Ingredience
Bažant obecný |
800 g |
Brambory |
800 g |
Cibule |
4 ks |
Kmín drcený |
2 špetka |
Mrkev kořen |
3 ks |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Rajčata |
4 ks |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Bažanta dokonale očistíme a naporcujeme.
- Na sádle zpěníme cibuli, přidáme porce bažanta a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme koření, sůl, promícháme, zalijeme částí piva a pod poklicí dusíme. Bažanta po částech podléváme zbylým pivem.
- Když je maso poloměkké, přidáme brambory, rajčata, mrkev a dovaříme. Je-li třeba, podlijeme vodou.