Guláš z bažanta na pivě

Ingredience


Bažant obecný 800 g
Brambory 800 g
Cibule 4 ks
Kmín drcený 2 špetka
Mrkev kořen 3 ks
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Rajčata 4 ks
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Bažanta dokonale očistíme a naporcujeme.
  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme porce bažanta a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme koření, sůl, promícháme, zalijeme částí piva a pod poklicí dusíme. Bažanta po částech podléváme zbylým pivem.
  3. Když je maso poloměkké, přidáme brambory, rajčata, mrkev a dovaříme. Je-li třeba, podlijeme vodou.