Zmrzlinový dort s ananasem

Ingredience


Ananas 180 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 g
Zmrzlina vanilková 250 g
Likér Maraschino (Maraska) 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zalijeme likérem a necháme chvilku uležet. Mezitím vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem, až vznikne tužší šlehačka.
  2. Ananas vmícháme do vanilkové zmrzliny, vymažeme touto zmzlinou vnitřek dortové formy v silné vrstvě, zbytek formy vyplníme ochucenou šlehačkou, povrch uhladíme a dáme zamrazit.
  3. Zamraženou zmrzlinu vyklopíme na servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníčky jako dort a podáváme. Povrch každé porce můžeme ozdobit kouskem ananasu.