Zmrzlinový dort s ananasem
Ingredience
Ananas |
180 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 g |
Zmrzlina vanilková |
250 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zalijeme likérem a necháme chvilku uležet. Mezitím vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem, až vznikne tužší šlehačka.
- Ananas vmícháme do vanilkové zmrzliny, vymažeme touto zmzlinou vnitřek dortové formy v silné vrstvě, zbytek formy vyplníme ochucenou šlehačkou, povrch uhladíme a dáme zamrazit.
- Zamraženou zmrzlinu vyklopíme na servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníčky jako dort a podáváme. Povrch každé porce můžeme ozdobit kouskem ananasu.