Pomeranče v likéru
Ingredience
Likér Chartreuse |
100 ml |
Pomeranče |
800 g |
Sirup Monin - grenadina |
60 ml |
Zmrzlina meruňková |
200 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pomeranče opatrně oloupeme a kůru nakrájíme na silnější proužky. Pokropíme je vodou a dáme na chvilku zamrazit.
- Pomeranče rozebereme na dílky, vložíme do misky a zalijeme likérem. Necháme uležet asi 10 minut. Okapané dílky obalíme v meruňkové zmrzlině, poklademe vedle sebe na voskový papír a opatrně vložíme do mrazáku.
- Z ojíněné kůry utvoříme na talířcích hnízdečka, doprostřed vložíme dílky pomerančů se zmrzlinou, pokapeme sirupem a podáváme.