Jelení guláš na pivu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Jelení maso |
700 g |
Lečo sterilované |
500 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Houby čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby a maso nakrájíme na kostky.
- Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme pepř, papriku, zarestujeme, přilijeme pivo, zamícháme a dusíme pod poklicí.
- Když je maso téměř měkké, přidáme sůl, majoránku, lečo a dovaříme.