Zaječí guláš na pivu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb celozrnný žitný |
2 krajíc |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
800 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zaječí maso |
1500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
- Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme.