Zaječí guláš na pivu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb celozrnný žitný 2 krajíc
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 800 ml
Sádlo vepřové škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zaječí maso 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
  2. Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme.