Guláš ze zvěřiny s houbami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby sušené |
6.3 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Rajčata |
300 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Srnčí maso |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Zakysaná smetana |
5 polévková lžíce |
Dančí maso |
250 g |
Jelení maso |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby.
- Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme.
- Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme.
- Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát.