Guláš ze zvěřiny s houbami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 2 ks
Houby sušené 6.3 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kořen 1 ks
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Rajčata 300 g
Slanina vepřová 60 g
Srnčí maso 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
Zakysaná smetana 5 polévková lžíce
Dančí maso 250 g
Jelení maso 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby.
  2. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme.
  3. Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme.
  4. Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát.