Jablkový krém s piškoty
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Hrozinky |
20 g |
Jablka |
500 g |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Piškoty cukrářské |
10 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená jablka rozložíme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom je prolisujeme sítem do mísy, přidáme moučkový cukr a zamícháme.
- Smetanu ušleháme a spolu s omytými, nasekanými hrozinkami vmícháme do jablečného pyré.
- Do skleněné mísy urovnáme piškoty, na ně naneseme krém a dezert ozdobíme ořechovými jádry.