Kořeněná kýta pečená na pivu
Ingredience
Hřebíček |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet kvasný lihový |
100 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
7 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 l |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vepřová kýta |
1.5 kg |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran.
- Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát.