Kořeněná kýta pečená na pivu

Ingredience


Hřebíček 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Nové koření celé 5 ks
Ocet kvasný lihový 100 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 7 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 l
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Vepřová kýta 1.5 kg
Voda pitná 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran.
  2. Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát.