Vepřová kýta na černém pivu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Kečup 120 g
Klobása vepřová 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek utřeme se solí, maso nakrájíme na kostky, klobásu a cibuli na tenčí kolečka.
  2. Na oleji osmažíme maso, osolíme, opepříme, přidáme kečup, česnek, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme.
  3. Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu, cibuli, promícháme, necháme prohřát a podáváme.