Vepřová kýta na černém pivu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kečup |
120 g |
Klobása vepřová |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
800 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Česnek utřeme se solí, maso nakrájíme na kostky, klobásu a cibuli na tenčí kolečka.
- Na oleji osmažíme maso, osolíme, opepříme, přidáme kečup, česnek, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme.
- Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu, cibuli, promícháme, necháme prohřát a podáváme.