Rychlá třešňová bublanina

Ingredience


Citrony 0.25 ks
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Mandle 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 1 špetka
Třešně 500 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, dle potřeby strouhanku, 30 g rozpuštěného másla, mouku a třešně.
  2. Zlehka promícháme, těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného kastrolu a pečeme při střední teplotě dozlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, necháme mírně vychladnout a podáváme.