Rychlá třešňová bublanina
Ingredience
Citrony |
0.25 ks |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Mandle |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Třešně |
500 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, dle potřeby strouhanku, 30 g rozpuštěného másla, mouku a třešně.
- Zlehka promícháme, těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného kastrolu a pečeme při střední teplotě dozlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, necháme mírně vychladnout a podáváme.