Višňová bublanina s mandlemi
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
140 g |
Mandle |
140 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Strouhanka |
60 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vanilka mletá |
0.5 kávová lžička |
Višně |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse utřeme moučkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku. Poté přidáme mleté mandle, strouhanku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Pekáček důkladně vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto. Poklademe višněmi a v rozpálené troubě pečeme dozlatova. Bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.