Višňová bublanina s mandlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 140 g
Mandle 140 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Strouhanka 60 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilka mletá 0.5 kávová lžička
Višně 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme moučkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku. Poté přidáme mleté mandle, strouhanku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Pekáček důkladně vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto. Poklademe višněmi a v rozpálené troubě pečeme dozlatova. Bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.