Jablíčkový čaj s medem

Ingredience


Čaj černý 1 kávová lžička
Citrony 1 ks
Křížaly (sušená jablka) 1 šálek
Med včelí 3 polévková lžíce
Skořice celá 5 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křížaly nebo sušené slupky z jablek omyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce s celou ruličkou skořice s 1 litrem studené vody. Vaříme při mírné teplotě jen 5 minut, pak přidáme 1 lžičku sypaného čínského čaje, čaj odstavíme z plotny a necháme ho odstát dalších 5 minut. Pak ho scedíme do skleněné konvice, přidáme 3 lžíce medu a šťávu z jednoho citronu a promícháme.
  2. Čaj podáváme teplý i studený.