Jablíčkový čaj s medem
Ingredience
Čaj černý |
1 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Křížaly (sušená jablka) |
1 šálek |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Skořice celá |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 4 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křížaly nebo sušené slupky z jablek omyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce s celou ruličkou skořice s 1 litrem studené vody. Vaříme při mírné teplotě jen 5 minut, pak přidáme 1 lžičku sypaného čínského čaje, čaj odstavíme z plotny a necháme ho odstát dalších 5 minut. Pak ho scedíme do skleněné konvice, přidáme 3 lžíce medu a šťávu z jednoho citronu a promícháme.
- Čaj podáváme teplý i studený.