Restovaná kýta s kopřivami na pivu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kopřiva 1 šálek
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 700 g
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme, kopřivy jemně nasekáme.
  2. V míse smícháme všechny suroviny a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.
  3. Poté v hlubokém rendlíku rozpálíme olej a na velkém plameni směs ze všech stran orestujeme.