Restovaná kýta s kopřivami na pivu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopřiva |
1 šálek |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
700 g |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme, kopřivy jemně nasekáme.
- V míse smícháme všechny suroviny a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.
- Poté v hlubokém rendlíku rozpálíme olej a na velkém plameni směs ze všech stran orestujeme.