Kýta na hrášku a bramborách

Ingredience


Brambory 700 g
Cibule 2 ks
Feferony 1 ks
Hrášek v mírně slaném nálevu 350 g
Kmín mletý 2 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, maso nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.
  2. Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme feferonku, hrášek, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí doměkka.