Kýta na hrášku a bramborách
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Hrášek v mírně slaném nálevu |
350 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
700 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, maso nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.
- Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme feferonku, hrášek, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí doměkka.