Vepřové plecko na chilli
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
700 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Z oleje, chilli koření, soli a pepře připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme najemno.
- Maso nakrájíme na tenčí plátky, vložíme do marinády a pod fólií alespoň tři hodiny marinujeme, občas maso obrátíme.
- Maso prudce orestujeme na marinádě, přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vsypeme mouku, dobře rozmícháme, zarestujeme a přelijeme pivem. Pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas maso otočíme a omáčku promícháme.