Vepřové plecko na chilli

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 400 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z oleje, chilli koření, soli a pepře připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme najemno.
  2. Maso nakrájíme na tenčí plátky, vložíme do marinády a pod fólií alespoň tři hodiny marinujeme, občas maso obrátíme.
  3. Maso prudce orestujeme na marinádě, přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vsypeme mouku, dobře rozmícháme, zarestujeme a přelijeme pivem. Pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas maso otočíme a omáčku promícháme.