Vepřová plec pečená na pivu
Ingredience
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
1 kg |
Voda pitná |
200 ml |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
- Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.