Vepřová plec pečená na pivu

Ingredience


Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 600 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 1 kg
Voda pitná 200 ml
Olej stolní 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
  2. Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.