Dušená plec na pivě s klobásou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
2 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
750 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na sádle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté maso osolíme, posypeme kmínem, majoránkou, zamícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme spolu s klobásou, rozředíme zbylým pivem a alespoň deset minut povaříme.
- Maso nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.