Dušená plec na pivě s klobásou

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 2 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 600 ml
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na sádle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté maso osolíme, posypeme kmínem, majoránkou, zamícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme spolu s klobásou, rozředíme zbylým pivem a alespoň deset minut povaříme.
  3. Maso nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.