Bílkový čokoládový dort
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
210 g |
Mandle |
230 g |
Marmeláda meruňková |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vaječný bílek slepičí |
7 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh, po troškách do něj přidáváme moučkový cukr, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Vše zlehka zamícháme.
- Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 50 minut.
- Upečený, vychladlý dort potřeme meruňkovou marmeládou a ozdobíme ušlehanou smetanou.