Bílkový čokoládový dort

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 210 g
Mandle 230 g
Marmeláda meruňková 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vaječný bílek slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh, po troškách do něj přidáváme moučkový cukr, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Vše zlehka zamícháme.
  2. Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 50 minut.
  3. Upečený, vychladlý dort potřeme meruňkovou marmeládou a ozdobíme ušlehanou smetanou.