Závitky z kýty pečené na pivě

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunkový salám 100 g
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová kýta 4 plátek
Voda pitná 100 ml
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek rozdrtíme, nivu a salám nakrájíme na hranoly, plátky kýty naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Na plátky položíme do poloviny klínky salámu, sýra a čtvrtku vejce. Plátek zavineme, ovážeme nití a všechny závitky naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli olejem. Závitky osolíme, opepříme a překryjeme cibulí a česnekem, zalijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Nejprve pod poklicí, závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a závitky dopečeme. Poté je vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a chvíli povaříme.
  3. Závitky zbavíme nití a podáváme s omáčkou.