Závitky z kýty pečené na pivě
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunkový salám |
100 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
4 plátek |
Voda pitná |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek rozdrtíme, nivu a salám nakrájíme na hranoly, plátky kýty naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
- Na plátky položíme do poloviny klínky salámu, sýra a čtvrtku vejce. Plátek zavineme, ovážeme nití a všechny závitky naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli olejem. Závitky osolíme, opepříme a překryjeme cibulí a česnekem, zalijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Nejprve pod poklicí, závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a závitky dopečeme. Poté je vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a chvíli povaříme.
- Závitky zbavíme nití a podáváme s omáčkou.