Jehněčí na kari se zeleninou

Ingredience


Brokolice 200 g
Cuketa 150 g
Jehněčí maso 500 g
Kari pasta 20 g
Kmín římský 5 g
Kokosové mléko 3 dl
Květák 200 g
Olej sezamový 40 ml
Paprika červená 1 ks
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme kari pastu a římský kmín, minutu restujeme a potom vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky. Opékáme asi 5 minut, dokud maso nezměkne, maso vyjmeme a odložíme na později.
  2. Do pánve vložíme papriku a cuketu pokrájené na proužky, květák a brokolici rozebrané na malé růžičky. Restujeme asi 3 minuty, přilijeme kokosové mléko a vývar, 4 minuty necháme povařit. Vrátíme na pánev jehněčí maso a ještě 2 minuty vaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu.