Jehněčí na kari se zeleninou
Ingredience
Brokolice |
200 g |
Cuketa |
150 g |
Jehněčí maso |
500 g |
Kari pasta |
20 g |
Kmín římský |
5 g |
Kokosové mléko |
3 dl |
Květák |
200 g |
Olej sezamový |
40 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme kari pastu a římský kmín, minutu restujeme a potom vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky. Opékáme asi 5 minut, dokud maso nezměkne, maso vyjmeme a odložíme na později.
- Do pánve vložíme papriku a cuketu pokrájené na proužky, květák a brokolici rozebrané na malé růžičky. Restujeme asi 3 minuty, přilijeme kokosové mléko a vývar, 4 minuty necháme povařit. Vrátíme na pánev jehněčí maso a ještě 2 minuty vaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu.