Palačinky s jahodami a pomerančem
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Jahody zahradní |
350 g |
Limetková kůra |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pomeranče |
2 ks |
Ricotta |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme hladkou mouku se solí a cukrem. Uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme rozšlehaná vejce, trochu mléka a šleháme dohladka. Zvolna zašleháme zbylé mléko a potom 30 g rozpuštěného másla. Těsto necháme asi 30 minut uležet.
- V pánvi na rozehřátém oleji postupně smažíme tenké palačinky. Vyjmeme je na talíř a udržujeme teplé.
- Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Polovinu ovoce ponecháme na ozdobu.
- Ricottu osladíme medem a limetkovou kůrou. Na každou palačinku naneseme trochu ricottové směsi, jahod a pomerančů. Palačinky složíme do šátečků a ozdobíme zbylými jahodami a pomeranči.
- Ihned podáváme.