Palačinky s jahodami a pomerančem

Palačinky s jahodami a pomerančem - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Jahody zahradní 350 g
Limetková kůra 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej rostlinný 50 ml
Pomeranče 2 ks
Ricotta 500 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme hladkou mouku se solí a cukrem. Uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme rozšlehaná vejce, trochu mléka a šleháme dohladka. Zvolna zašleháme zbylé mléko a potom 30 g rozpuštěného másla. Těsto necháme asi 30 minut uležet.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji postupně smažíme tenké palačinky. Vyjmeme je na talíř a udržujeme teplé.
  3. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Polovinu ovoce ponecháme na ozdobu.
  4. Ricottu osladíme medem a limetkovou kůrou. Na každou palačinku naneseme trochu ricottové směsi, jahod a pomerančů. Palačinky složíme do šátečků a ozdobíme zbylými jahodami a pomeranči.
  5. Ihned podáváme.