Brambory s petrželkou a česnekem
Ingredience
Brambory |
1200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory dobře omyjeme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Scedíme a necháme chvíli stát.
- Oloupané stroužky česneku spolu s petrželkou na jemno nasekáme.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Vmícháme petrželku, vše vydatně osolíme a opepříme.
- Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu.
- Ihned podáváme.