Brambory s petrželkou a česnekem

Ingredience


Brambory 1200 g
Česnek 4 stroužek
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory dobře omyjeme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Scedíme a necháme chvíli stát.
  2. Oloupané stroužky česneku spolu s petrželkou na jemno nasekáme.
  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Vmícháme petrželku, vše vydatně osolíme a opepříme.
  4. Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu.
  5. Ihned podáváme.