Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl a celer omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě s citronovou šťávou a solí asi 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy.
- Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Směs rozprostřeme na fenykl s celerem a povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.