Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 300 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mozzarella 200 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl a celer omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě s citronovou šťávou a solí asi 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy.
  2. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Směs rozprostřeme na fenykl s celerem a povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
  4. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.