Pikantní sýrová roláda
Ingredience
Hořčice plnotučná |
0.5 kávová lžička |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika sterilovaná |
1 polévková lžíce |
Šunkový salám |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
60 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
- Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.
- Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.