Pikantní sýrová roláda

Ingredience


Hořčice plnotučná 0.5 kávová lžička
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Paprika sterilovaná 1 polévková lžíce
Šunkový salám 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Sýr smetanový tavený 45% 60 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
  2. Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.
  3. Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.