Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse)
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.2 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
0.1 l |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
50 g |
Sýr ementálského typu |
200 g |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vepřová pečeně |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Z mouky, másla, strouhaného sýra, tvarohu a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladnu. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na kousky o velikosti formiček. Košíčky vymažeme máslem a vyložíme těstem. Těsto na dně formičky propícháme a posypeme strouhaným eidamem a nadrobno nakrájeným masem. Košíčky naplníme až po okraj směsí ze strouhaného ementálu, mouky, mléka, smetany, pepře a petrželky.
- Pečeme v předehřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolníme a dopečeme při mírné teplotě zhruba 25 - 30 minut.
- Podáváme s různými saláty.