Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse)

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.2 l
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 0.1 l
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 50 g
Sýr ementálského typu 200 g
Tvaroh jemný 100 g
Vepřová pečeně 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, másla, strouhaného sýra, tvarohu a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladnu. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na kousky o velikosti formiček. Košíčky vymažeme máslem a vyložíme těstem. Těsto na dně formičky propícháme a posypeme strouhaným eidamem a nadrobno nakrájeným masem. Košíčky naplníme až po okraj směsí ze strouhaného ementálu, mouky, mléka, smetany, pepře a petrželky.
  2. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolníme a dopečeme při mírné teplotě zhruba 25 - 30 minut.
  3. Podáváme s různými saláty.