Zmrzlinová roláda jahodová
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Zmrzlina vanilková |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čerstvé jahody omyjeme, 2/3 rozmačkáme nebo rozmixujeme. Zbytek nakrájíme na půlky a dáme stranou. Z rozmačkaných jahod, cukru a smetany vyšleháme pěnu.
- Vnitřek formy na roládu vymažeme vanilkovou zmrzlinou v tenčí vrstvě, zbytek vyplníme jahodovou pěnou a dáme zamrazit.
- Zamraženou roládu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky, každou porci ozdobíme půlkami čerstvých jahod a podáváme.