Zmrzlinová roláda meruňková

Ingredience


Kompot mandarinkový 200 g
Kompot meruňkový 200 g
Šlehačka ve spreji 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Zmrzlina vanilková 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandarinky a meruňky z kompotu scedíme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.
  2. Formu na roládu vymažeme meruňkovou zmrzlinou v tenčí vrstvě, naplníme vyšlehanou pěnou a dáme zamrazit.
  3. Zamraženou roládu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.
  4. Talířky na jednotlivé porce můžeme předem vložit na pár minut na mrazák, porce zmrzliny pak déle vydrží zmražené.